Equality dancing doe je natuurlijk bij Ketelbinkie!


Wie kent ze niet van vroeger? De basispassen van de Foxtrot, Chachacha of de Wals. Met Equality dancing van Ketelbinkie heb je het zo weer onder de knie. En waar stijldansen vroeger een verplicht nummer was, is het nu vooral leuk en gezellig!


Ben jij een liefhebber van stijldansen en wil je samen met je (dans)partner de dansvloer op? Dat kan bij Ketelbinkie. Iedere eerste zondag van de maand organiseren we samen met Café Fatal stijldansen op de locatie de Gouvernestraat. Daarnaast biedt Ketelbinkie meerdere keren per jaar stijldanscursussen, onder leiding van professionele danscoaches.

Equality?
Equality (of same-sex) dansen houdt in dat je danst met iemand van dezelfde sexe. Dus man-man en vrouw-vrouw koppels. Wie de leidersrol heeft en wie de volger is bepaal je zelf, al wordt vanuit de danscoach wel aangemoedigd beide rollen eigen te maken. En wat is nou leuker dan halverwege switchen?

Café Fatal
Stijldansen bij Ketelbinkie doen we samen met Café Fatal, een uit Berlijn overgewaaid concept dat serieuze dansles combineert met vrijdansen. De Gouvernestraat (voorheen Lantaren Venster) is het gezellige thuishonk van deze nieuwe activiteit. Met professionele begeleiding van de danscoaches Colinda en Sidney, muziek van de dames van LesDJ en natuurlijk de gezelligheid van je mededansers is het een garantie voor een geslaagde middag. Na de dansles is er ruim gelegenheid om de pasjes nog even te oefenen en een drankje te drinken. Je mag uiteraard met je (dans)partner komen, Maar ook zonder ben je uiteraard van harte welkom. Er zijn altijd genoeg dames en heren om uit te kiezen! Contributie betaal je niet, wel wordt er €5,- per les gevraagd.

Stijldanscursussen
In samenwerking met dansschool De Klerk in Rotterdam worden meerdere danscurssussen gegeven. Onze vaste danscoach Colinda zal al vanaf de eerste beginnerscursus jullie de basispassen van de Quickstep, Tango, Engelse Wals, Cha Cha Cha en Jive bijbrengen zodat je op elk feestje, ongeacht de muziek, een dansje kunt wagen. Daarnaast worden er ook vervolgcursussen gegeven, waarbij naast de eerdergenoemde dansen ook de Rumba, Weense Wals, Paso Doble, Samba en Slow Foxtrot aan bod komen. Zo kun je echt de show stelen op de feestjes en daarnaast ook wekelijks een gezellige en tevens sportieve avond beleven.

Contributie
Contributie is afhankelijk van het type cursus en de duur ervan. Indien je meer wilt weten over de verschillende cursussen, de duur en het tarief ervan, stuur dan even een mailtje naar de coördinator via onderstaand emailadres of vul het invulformulier in. Ook voor overige vragen met betrekking tot Equality Dance kun je bij de coördinator terecht.
 
Informatie
Tijden en locaties
Dinsdagavond 21:30 - 22:30
Dansschool de Klerk, Oostervantstraat 25, 3021 PT Rotterdam
Coördinator
Christa (dansen@ketelbinkie.net)
Interesse in Ketelbinkie dansen? Klik hier voor het aanmeldformulier.
Volg ons online