Gay010

In 2013 is Ketelbinkie een samenwerking gestart tussen alle LGBT-organisaties in Rotterdam, met als doel de diverse achterbannen én de stad Rotterdam nog beter van dienst te kunnen zijn. Deze samenwerking heeft inmiddels geleid tot het breed opgezette platform Gay010. De organisaties die bij Gay010 aangesloten zijn:

COC Rotterdam
Brede maatschappelijke vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit, aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Verenigingen tot Integratie van Homoseksualiteit COC Nederland. Het COC biedt steun bij homoseksualiteit en maakt zich sterk voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, bi’s en transseksuelen in de samenleving. Het COC geeft informatie, voorlichting en advies over alle aspecten van homoseksualiteit. De achterban van het COC bestaat uit ongeveer 450 leden en vrijwilligers.
Website: www.cocrotterdam.nl

Humanitas
Diversiteit binnen de ouderenzorg en de huisvesting. Mensen verschillen van elkaar in opvoeding, levenservaring, sociale achtergrond, seksuele geaardheid, religie, geslacht, leeftijd, afkomst, gedragingen, etcetera. Ook de ouderenpopulatie kent deze diversiteit. Humanitas erkent met haar diversiteitsbeleid deze verschillen tussen mensen en beschouwt deze als waardevol.
Website: www.stichtinghumanitas.nl

Rotterdam V
RotterdamV is het Rotterdamse kenniscentrum voor homo-emancipatie. RotterdamV richt zich op professionals in de deelgemeentelijke eerstelijnsorganisaties. Door middel van training en advies leren de professionals oog te krijgen voor lesbische, homo- en biseksuele cliënten en op te treden tegen discriminatie. Daarnaast biedt RotterdamV ook zelf hulpverlening. Rotterdam V heeft geen fysieke achterban, wel een enorm netwerk aan contacten en clienten.
Website: www.rotterdamv.nl

Rainbow City Rotterdam
Jongerenorganisatie met als doel om de sociale acceptatie van de homo's, lebo's, bi's en alles wat daar tussen zit een positieve boost te geven in Rotterdam, d.m.v. te focussen op de overeenkomsten tussen de verschillende bevolkingsgroepen binnen de samenleving en de individuele verschillen gezamenlijk te vieren.
Website: www.rainbowcityrotterdam.nl

Ketelbinkie Rotterdam
Eén van de grootste LGBT-sportverenigingen van Nederland. Met ruim 300 leden, 8 verschillende sporten en tal van frequent terugkerende activiteiten behoort hettevens tot de meest actieve verenigingen van Rotterdam. In 2011 was Ketelbinkie gastheer van de EuroGames, het - tot nu toe - grootste LGBT-evenement wat Rotterdam gehad heeft. Meer dan 6.000 Europese homo- en lesbosporters, en een veelvoud aan bezoekers kwamen op dit evenement af.
Website: www.ketelbinkie.net

Café Fatal
Nieuw dansconcept overgewaaid vanuit Berlijn. Combinatie van stijldansles, aangestuurd door een professionele danscoach, en freestyledansen op populaire hedendaagse muziek.
Website: www.facebook.com/cafefatal

Erasmus Pride
Netwerk voor LHBT (Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele, Transgender) medewerkers en studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Erasmus MC. Erasmus Pride is geïnspireerd door Company Pride Platform, en ontleent daaraan ook deels zijn visie en doelstellingen.
Website: www.facebook.com/erasmuspride

Mankracht Rotterdam
Netwerkorganisaties voor gay professionals. Iedere 3e donderdag van de maand organiseert Mankracht Rotterdam een drukbezochte bijeenkomst in Engels Grandcafé Restaurants Zalen aan het Stationsplein te Rotterdam. Daarnaast zijn er meerdere activiteiten per jaar, zoals bezoeken aan musea of galleries, diners of andere uitstapjes. Mankracht heeft inmiddels een achterban van ruim 400 mannen.
Website: www.mankrachtrotterdam.nl

Stichting de Kringen
Gespreksgroepen met een grote landelijke achterban die maandelijks samenkomen. Aan de hand van thema’s wordt over van alles gepraat, onderwerpen die direct of indirect met homo- of biseksualiteit te maken hebben.
Website: www.dekringenrotterdam.nl

 
Volg ons online