ketelbinkie, al ruim 30 jaar alive and kicking!

ketelbinkie is al meer dan 30 jaar de leukste LGBTIQ+ sportvereniging van Rotterdam! Voor honderden homo's, lesbo's, bisexuelen en transgenders in Rotterdam en omgeving is ketelbinkie iedere week weer een thuisbasis voor sporten en sportieve activiteiten en events. Bij ketelbinkie kun je ruim negen sporten doen en als je een sport mist, kun je meehelpen er een op te zetten!

Historie
22 oktober 1993 was de dag dat Bram Anker, Rene van der Aa en Ton de Vent hun handtekeningen zetten onder de oprichtingsacte van gay-sportvereniging ketelbinkie. Nu, ruim 30 jaar later, is de vereniging nog altijd alive and kicking. De oprichters begonnen met een groep enthousiaste volleyballers, maar al snel voegden een aantal badmintonners zich bij het gezelschap en een heuse ‘omni-vereniging’ was geboren. In de jaren die volgden breidde de vereniging zich snel uit met onder andere zwemmen, squash, tennis en hardlopen. Sindsdien is ketelbinkie uitgegroeid tot een sportvereniging met zeker negen sporten die geheel draait op de inzet van een groot aantal enthousiaste vrijwilligers.

Bestuur
De vereniging wordt geleid door een bestuur. Het bestuur bestaat uit:

Voorzitter: Bob Philipsen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris: John Maris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Penningmeester: Merlyn Monkau Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Coordinator sport Rodney Goijer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
PR & Communicatie Stefan van der Zande Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sportcoördinatie
Elke sport wordt vertegenwoordigd door een coördinator. Die coördinator is het eerste aanspreekpunt voor de sporters en vertegenwoordigt haar sport namens het bestuur:

Badminton: Mark Rodijk & Raymond Resida Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hardlopen: Bob Philipsen en
Ineke Kuypers
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mountainbiken: Alex Roodenburg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Squash: Paul Meijer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tennis: Maaike de Bie, Erik Jansen & Jan den Engelsman Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Volleybal: Dennis van Vliet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Workshops: Secretaris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wandelen:  Karl Diependaal & Ineke Kuijpers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zwemmen: Wim Staessens  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Overleg en ALV
Het bestuur en de sportcoördinatoren komen eens in de twee maanden samen om de stand van zaken van de sporten en de vereniging door te nemen. Minstens één keer per jaar is er een Algemene Leden Vergadering. ketelbinkie is lid van de European Gay & Lesbian Sports Federation (EGLSF), onze partner voor gelijkheid, diversiteit en inclusie in sport en partner voor internationale samenwerking met andere LGBTIQ+ sportverenigingen.

 

ketelbinkie zwemmen een aparte vereniging
GLS ketelbinkie voert een eigen administratie, heeft een zelfstandig bestuur en organiseert een eigen algemene ledenvergadering. Het ketelbinkie zwemmen is onlosmakelijk verbonden met ketelbinkie en onderdeel van de vereniging. ketelbinkie zwemmen is tevens lid van de KNZB.
Het bestuur van ketelbinkie zwemmen bestaat uit de volgende personen:

Voorzitter: Wim Staessens
Secretaris: Harry Hagemeijer
Penningmeester: Menno van der Elst
Technische commissie: Rodney GoijerSponsoring
ketelbinkie is dé sportvereniging voor de LGBTIQ+ community in Rotterdam en omgeving. Een ideaal platform om een grote groep mannen en vrouwen in alle leeftijden te bereiken. Naast de website zijn meerdere commerciële uitingen uitermate geschikt voor PR- en sponsordoeleinden. Wilt u ketelbinkie sponsoren? Neem voor de mogelijkheden contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GAY010
ketelbinkie is een brede maatschappelijke vereniging. Daarom werken we nauw samen met andere LGBTIQ+ organisaties in Rotterdam. Wij hebben een uitstekende band met het COC Rotterdam, Rainbow City Rotterdam en tal van andere organisaties. Wij hebben samen met enkele partners het initiatief genomen voor het oprichten van GAY010, het LGBTIQ+ platform waarin alle Rotterdamse 'roze' organisaties verenigd zijn.