mountainbiken

Mountainbiken, waar zijn de Rotterdamse bergen?

In 2021 zijn we gestart met een nieuw sport binnen de LGBTIQ+ sportvereniging Ketelbinkie, namelijk mountainbiken. Men zal wel denken Mountains in Rotterdam. Ja de Rotterdammers kennen hem wel, iedere fietser ziet er als een berg tegenop, de Van Brienenoord. Een lange klim omhoog, en dan spectaculair zoevend naar beneden.

Maarja, het blijft asfalt. Dus doen we het net een beetje anders. Trainingsronden in Bergschenhoek en Buytenpark te Zoetermeer, afgewisseld met vaste routen in Nederland en België. 

Kom een keer fietsen!
Wil je een keer beleven hoe het is om te mountainbike in de omgeving van Rotterdam of mee naar de routes in Nederland en België. Kom eens vrijblijvend met ons meefietsen.

Het officiële seizoen gaat in september 2021 van start, tot die tijd is het contributie vrij en geldt ook voor diegene die daarna één keer wil komen kijken of het iets voor hem of haar is.

Niveaus en training
Heb je een eigen mountainbike en kan je fietsen, dan kan je gerust met ons mee. Mountainbike is een individueel sport, die we graag in groepsverband beoefenen. Bij ons geldt: samen uit, is samen thuis. We rijden veelal uitgezette routen, die ieder kan volgen in zijn of haar eigen tempo. Ook wachten we geregeld tot de groep weer compleet is. De lengte van de routes die we bezoeken varieert, maar liggen veelal tussen de 30 tot 45 km.

Bij voldoende animo gaan we ook conditie en techniek trainingen organiseren. Doorrijden in mul zand is niet een kwestie van brute kracht, maar techniek. En een toertocht van 45 km, is vooral conditie en uithoudingsvermogen. Wij leren je omgaan met de natuurlijke elementen op de fiets.

Programma
Heb je belangstelling voor Mountainbiken bij ketelbinkie, stuur een bericht naar de coördinator en meld je aan. Hij zal het programma toezenden voor de komende periode.

Via onze whatsappgroep als de Agenda in Spond houden de bikers elkaar op de hoogte van alles wat de mountainbiker beweegt. Sluit jij ook aan bij onze groep?

Informatie

Coördinator ketelbinkie mountainbiken

Alex Roodenburg     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijden en locaties
We fietsen 2 maal per maand op de zaterdag in de even weken. We vertrekken om 10:00 uur vanaf de fietslocatie, hou rekening met eventuele reistijd naar de locatie toe.

Ongeacht het weer, we fietsen altijd.

Training en rit in omgeving Rotterdam/ Zoetermeer

  • Zaterdagochtend van 10:00 – 12:00 uur
  • P-terrein Hoeksekade 141, 2661 JL Bergschenhoek
  • P-terrein Buitenparklaan, 2717 AX Zoetermeer

 Vaste route of route uitgezet bij andere vereniging

  • Zaterdagochtend vertrek om 08:30 uur - terugkomst variabel.
  • Vertrekpunt vanaf de fietslocatie.

Voor een overzicht van de fietslocaties de komende periode. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of een bericht via het contactformulier.

Contributie
Deze bedraagt € 65,- per jaar en is inclusief de MTB-vignetten Natuurmonumenten en Utrechtseheuvelrug en exclusief de contributie voor algemeen lidmaatschap (zie hiervoor ledeninformatie).